Vă salut, dragi cetățeni.

Mă numesc Roman Cernâșev și sunt bucuros să vă urez bun venit pe pagina web a parteneriatului nostru agricol „Agozim”.

Natura a înzestrat generos Moldova cu pământ roditor și, fiind cetățeni ai Moldovei, aveți dreptul să cumpărați o parte din acest pământ ca proprietate privată. Chiar Mark Twain ne-a recomandat să facem acest fel de investiție acum 100 de ani în urmă: „Cumpărați pământ, căci nimeni nu îl mai produce.”.

Din păcate, pentru majoritatea din noi, această investiție are un neajuns mare: pământul cumpărat va deveni inutil, așa cum el a devenit inutil pentru mulți dintre cei care au primit pământ în procesul bine-cunoscutei programe de investiții „Pământ”, la începutul acestui secol.Nu veți putea primi un venit stabil din această investiție.

De fapt, orice proiect agricol, pentru a deveni de succes, necesită multe cheltuieli legate de tehnica agricolă și alt echipament implicat în procesul de producție, precum și serviciile profesioniștilor și forța de muncă. Asta aduce la aceea că rentabilitatea oricărui proiect agricol devine direct dependent de mărimea sa: cu cât mai mare este proiectul, cu atât mai mare este rentabilitatea.

Persoana care ar dori să investească în agricultură o sumă relativ mică, de obicei nu are posibilitatea s-o facă într-un mod efectiv.
Parteneriatul agricol „Agozim” a fost creat anume pentru aceea ca să le permită cetățenilor Moldovei să ia parte în proiecte agricole cu eficacitate majoră.

De ce anume cetățenilor Moldovei? Ideea este că, în Moldova, doar cetățenii ei au dreptul de a obține proprietate agricolă și din această cauză, dragi cetățeni, acest proiect este exclusiv pentru voi.

Vă propunem investirea într-un proiect agricol de lungă durată: cumpărarea unei cote-părți dintr-o livadă de nuci

Pe scurt, despre principiile pe care se bazează proiectul de investiții propus.

Partenerul General al parteneriatului agricol „Agozim” posedă o livadă de nuci care are șapte ani, pe o suprafață de 42 de hectare, în vecinătatea satului Humulești (Municipiul Chișinău).

Livada crește pe parcela 61, având dimensiuni cuprinse între 50 și 90 de acri. Puteți vedea aici lista cotelor de livadă cu copaci maturi, care se propune spre vânzare.

Fiecare parte din livadă este înregistrată la autoritățile cadastrale ca fiind unitate separată. Fiecare număr cadastral cuprinde un lot de pământ, cât și livada de nuci care este cultivată pe el. Livada de nuci figurează ca construcție la organele cadastrale. Linkul dat vă prezintă un exemplu cum arată Extrasul pe livadă..

Astfel, vi se propune să cumpărați proprietate privată sub formă de cotă-parte din livada de nuci, cât și pământul pe care livada este plantată. În mod identic cum se cumpără o casă împreună cu pământul pe care aceasta este construită.
Deoarece obțineți dreptul la proprietate privată, veți putea vinde, lăsa moștenire, dărui, sau folosi ca gaj partea dvs. de livadă într-o relație cu o persoană fizică sau juridică, la fel ca și cu orice proprietate privată.

Responsabilitatea Partenerului General este de a avea grijă de proprietatea dvs. privată. Drept plată pentru serviciile sale servește o parte din roada obținută. Pentru aceasta, imediat după ce ați procurat o parte din livadă, încheiem un contract de închiriere și un acord de parteneriat între noi, care stipulează drepturile și obligațiunile fiecăreia dintre părți. În acest fel, obțineți un administrator care va avea grijă de proprietatea dvs. privată.

În afară de plata administratorului pentru serviciile prestate, partenerul contribuie la cheltuielile anuale privind îngrijirea livezii de nuci, sumă stipulată în acordul de parteneriat. Plata dată este similară cu plata lunară care o efectuează locatarii blocurilor de locuit cu multe etaje. Puteți vizualiza aici modelul de Acord de parteneriat și de Contract de închiriere..

Totuși pe care principii se construiește relația în parteneriat? Răspunsul la această întrebare o găsiți în articolul Principiile relațiilor..